Om oss

Larson är förlaget som enbart ger ut titlar med syfte att utveckla ditt medvetande och lyfta dina perspektiv. Vår verksamhet ger inspiration till den nya tid som väntar oss.  Våra böcker omfattar andlig utveckling, hälsa, ledarskap och livsåskådning. Larson ger dessutom exklusivt ut Paul Bruntons böcker på svenska.

Vår historia

Larson startades 1971 och firar därmed i år 50 år.

Robert Larson föddes år 1930 i USA. Han växte upp i Värmland, tog studenten 1949 och studerade vid Handelshögskolan i Stockholm i början av 1950-talet. Den unge civilekonomen fick anställning i bilindustrin, först hos Ford och därefter hos Volvo där han arbetade med återförsäljarutveckling i Sverige, Schweiz och USA.

År 1967 lämnade han bilarna för att ägna återstoden av sitt yrkesverksamma liv åt böcker, först några år som marknadsdirektör i Bonniers förlag, sedan som egen företagare. Tillsammans med hustrun Birgitta, sonen Joakim och andra styrde han under 30 år Larsons förlag från villan i Näsby Park.

År 1980 startades dotterföretaget Larson Publications i USA. Båda förlagen har ägnat stor uppmärksamhet åt den engelske filosofen Paul Brunton, och hans verk.

2019 tog Martin Moström över ledarskapet för förlaget med löfte till Robert att säkerställa att Paul Bruntons böcker fortsatt skall  tillgängliggöras på svenska.

Manus

Vi ger ut litteratur som inspirerar och underlättar vår personliga och andliga utveckling.

Helhetssyn

Den helhetssyn som kommer till uttryck i den bokutgivning som presenteras här på sajten, har av många uppfattats som förlagets speciella kännetecken

Manus

Om du har skrivit ett manus till en bok, så är du välkommen att skicka en kopia till oss digitalt. Info@larsonforlag.se

  • Vi ger inte ut skönlitteratur.
  • Vi ger inte ut barnböcker.
  • Numrera sidorna.